facebook tracking

”Jag fick en uppenbarelse om att jag faktiskt kunde tjäna pengar på min hobby”

Säg hej till Carl Braunstein. Team leader och systemutvecklare på Solutions som skolade om sig själv och tycker om när det svänger. 


Hej Carl, vem är du? 

Jag heter Carl och är team leader och systemutvecklare på en del av IT-avdelningen som heter Solutions. Jag arbetar alltså både som utvecklare och teamlead och beroende på vad som behövs för stunden gör jag det olika mycket. I stort kan man säga att jag gör allt ifrån att hjälpa till med prioriteringar inom avdelningen till att utveckla själv. Solutions är en ”gubbe-i-lådan-avdelning” där vi tar hand om de flesta gemensamma tjänsterna som finns på Collector. Vi rycker in där det behövs, helt enkelt!

 

Berätta om din resa på Collector!

Jag har varit här i nio år nu. I sex år arbetade jag med integrationssupport på Payments. Sedan fick jag en uppenbarelse om att jag faktiskt skulle kunna tjäna pengar på min hobby – att koda. Jag bestämde mig för att skola om mig själv till systemutvecklare och i takt med att jag lärde mig mer fick jag möjlighet att börja som utvecklare på IT-avdelningen. Nu tre år senare så är jag både utvecklare och leder ett team. Det känns få förunnat! 

 

Vad är det roligaste med din roll? Jag tycker om variationen mellan detaljer och helikopterperspektiv. Och att få vara med och påverka vilka tjänster vi ska erbjuda och hur vi bygger dem.

 

Och vad är det mest utmanande?

Ibland blir det lite väl tighta deadlines. Det gör att man måste vara beredd på att bygga planet i luften så att säga. Det är kul, men helt klart en utmaning. Det är både på gott och ont att det går snabbt här!

 

Vad är det bästa med att jobba på Collector?

Att det händer saker hela tiden och att vi inte blir mätta. Det genomsyrar både bolaget och de anställda att aldrig vara riktigt nöjd utan hela tiden sträva uppåt. Sedan är det grymt att det finns sådana möjligheter att växa – man låter verkligen individen uppnå sin fulla potential och blir aldrig kategoriserad. 

 

Vem trivs här?

Man måste vara prestigelös. Det låter som en klyscha men jag tror det stämmer. Det svänger på Collector så man måste trivas med att det blir snabba omställningar och att dagen inte alltid slutar som man först trodde.

 

Tillsammans är vi Collector Bank

Livet på Collector Bank skiljer sig på många sätt från andra banker. Här jobbar IT-utvecklare, ekonomer, jurister och designers sida vid sida, i en föränderlig miljö med en stark framåtanda, där teamkänsla och utbytet mellan kollegor är viktigt. 

Vi drivs av våra värdeord Engagemang, Entreprenörskap och Etik. Det speglar allt vi gör, både hur vi bemöter varandra, hjälper varandra och hur vi bemöter våra kunder och leverantörer. Vi har ett modernt ledarskap och jobbar aktivt med självledarskap. Hos oss finns massor med energi!

Du som har ett stort eget driv och förmågan att tackla förändring trivs förmodligen allra bäst här hos oss. I ett hus fullt av många olika kompetenser och personligheter står världen nämligen aldrig stilla. Det gör också att vi som jobbar här har stora möjligheter att påverka, utvecklas och lära av varandra. 

Vill du bli en av oss?

Vi letar ständigt efter nya talanger!

Är du intresserad av att bli en i vårt energirika team på Collector? Varmt välkommen att skicka in en ansökan innehållande CV, en kort presentation om dig själv samt beskriv varför just du skulle vilja jobba med oss!

Alla jobb

Lilla Bommens Torg 11
411 04 Göteborg Vägbeskrivning info@collectorbank.se 010-161 00 00 Se sida

Helsingfors

Porkkalankatu 20
00180 Helsingfors Vägbeskrivning info@collectorbank.fi 09 3158 9900 Se sida

Stockholm

Birger Jarlsgatan 12
114 34 Stockholm Vägbeskrivning info@collectorbank.se 010-161 00 00 Se sida