facebook tracking

"Här finns innovation, autonomi och många intressanta projekt att ta sig an."

För att optimera kundresan och få bankens processer mer informations- och datadrivna krävs rätt kompetens. Jessica Menzies från Minnesota är Collectors nya digitala analytiker, vi haffade henne för en snabb pratstund. 


 

Hej Jess, välkommen till Collector. Berätta lite om dig själv!

Tack så mycket. Hmm, var ska jag börja? Jag heter Jessica Menzies och flyttade från Minnesota till Skottland för sex år sedan för att göra min master i Business Psychology. Efter examen fick jag jobb inom marknadsföring på en startup där jag jobbade en hel del med analys. Jag blev intresserad av att byta fält och fick ett jobb som digital analytiker på en bank i Edinburgh. Sedan blev min man headhuntad till en roll på AstraZeneca i Göteborg och för två månader sedan flyttade vi hit. Där fick du en riktig snabbversion!

 

Spännande! Och vad var det som lockade med Collector Bank?

Jag letade efter liknande roll som den jag haft tidigare. Ganska snabbt dök det upp en tjänst på Collector som stämde överens med det jag ville göra. Collector är ett växande företag där det händer mycket, medan min förra arbetsgivare är en traditionell bank med relativt långsamma processer. Under min tid där stängde vi flera produkter istället för att lansera nya, här är det tvärt om vilket känns spännande. Här finns innovation, autonomi och många intressanta projekt att ta sig an.

 

Berätta lite mer om din roll som digital analytiker.

Eftersom jag precis börjat fokuserar jag först och främst på att förstå bolaget, affären och hur allt funkar. Men min roll går ut på att jag ska göra processerna på Collector mer informations- och datadrivna för att optimera kundresan. Jag jobbar mot samtliga segment; Payments, Corporate och Consumer, men nu till en början blir det en del fokus på den nya översikten med det nya inloggade läget.

 

Så vad tycker du om Sverige?

Efter sex år i Skottland känns det välkommet med något nytt. Det är en stor förändring men det känns jättekul att komma till Sverige och jag tycker Göteborg är en så gullig stad och alla svenskar är väldigt välkomnande. 

 

Och sist men inte minst, vilka är dina bästa svenska ord?

Jag försöker lära mig nya ord varje dag. Men de mest användbara hittills måste vara ”tack” och ”oj”. 

 

Tillsammans är vi Collector Bank

Livet på Collector Bank skiljer sig på många sätt från andra banker. Här jobbar IT-utvecklare, ekonomer, jurister och designers sida vid sida, i en föränderlig miljö med en stark framåtanda, där teamkänsla och utbytet mellan kollegor är viktigt. 

Vi drivs av våra värdeord Engagemang, Entreprenörskap och Etik. Det speglar allt vi gör, både hur vi bemöter varandra, hjälper varandra och hur vi bemöter våra kunder och leverantörer. Vi har ett modernt ledarskap och jobbar aktivt med självledarskap. Hos oss finns massor med energi!

Du som har ett stort eget driv och förmågan att tackla förändring trivs förmodligen allra bäst här hos oss. I ett hus fullt av många olika kompetenser och personligheter står världen nämligen aldrig stilla. Det gör också att vi som jobbar här har stora möjligheter att påverka, utvecklas och lära av varandra. 

Vill du bli en av oss?

Vi letar ständigt efter nya talanger!

Är du intresserad av att bli en i vårt energirika team på Collector? Varmt välkommen att skicka in en ansökan innehållande CV, en kort presentation om dig själv samt beskriv varför just du skulle vilja jobba med oss!

Alla jobb

Lilla Bommens Torg 11
411 04 Göteborg Vägbeskrivning info@collectorbank.se 010-161 00 00 Se sida

Helsingfors

Porkkalankatu 20
00180 Helsingfors Vägbeskrivning info@collectorbank.fi 09 3158 9900 Se sida

Stockholm

Birger Jarlsgatan 12
114 34 Stockholm Vägbeskrivning info@collectorbank.se 010-161 00 00 Se sida